» Eftersnack » Inför match » Sundsvall HK » Allt om Handboll

; JSM Steg-2

Vi började spela mot Uppsala på lördagen. Vann matchen med 28-19. Matchen var jämn till en början men sedan tog vi tag i taktpinnen och ledde hela matchen. Delar av matchen spelade vi lysande rullespel och även bra bakåt men sedan kommer slarviga pass, lite dåliga satsningar och avslut i dåliga lägen. Sista sju minuterna av matchen är vi mera bestämd och tar tag i spelet igen och gör några lätta mål. Bra i matchen var Patrik Sundin både bakåt och framåt, han blev även matchens lirare. Extra plus till Oskar Gill både bakåt och framåt, Oscar Vedin och Jon Melin för kontringsspelet och till Hampus Lindberg för bra försvarsspel han gjorde sin första match i Sundsvalls tröjan.

Målskyttar:
Oscar Vedin 5, Patrik Sundin 5, Jon Melin 4, Oskar Gill 4, Petrus Hansen 2, Sebastian Wedin 2, Felix Lindqvist 2, Hampus Lindberg 2, Ped Nilsson 1 och Ludvig Sjöstedt 1 mål.

Söndagens första match var mot arrangörsklubben Bolton. Vi började i högsta fart och följde planen till fullo. Ledde efter 10 min med 8-3. Sedan tappade vi tålamodet och började skjuta från midjehöjd och uppåt på målvakten, han började bli ett spöke och Bolton åt sig sakta i kapp. I halvtid stod det 11-11. Bolton började klart bäst i andra halvlek och gick ifrån i protokollet,  ledde som mest med 18-13. Vi ändrade försvarsspel och gick ut på dubbel punkt vilket ställde till det för dem. Sakta kom vi i kapp och gjorde mycket bra sista 10 minuter vilket till slut gav oavgjort 19 lika. Det kändes lite onödigt med en poängförlust men alla ska ha beröm för att vi fortsatte spela hela matchen och tog oss upp ur svackan. Matchens lirare blev Oskar Gill han var som vanligt bra både bakåt och framåt. Vi hade även i denna match flera fina kontringar från Oscar Vedin. Ett extra plus till Hampus Lindberg som även började ta för sig framåt i denna match. Felix Lindqvist gjorde ett mycket viktigt inhopp i slutet där han fixade två mål och en straff på 7 minuter.

Målskyttar:
Oskar Gill 8, Oscar Vedin 3, Hampus Lindberg 3, Felix Lindqvist 2, Petrus Hansen 1, jon Melin 1, Patrik Sundin 1,

Vi hade avgörande i egna händer när vi mötte Tyresö. Vinst i den matchen och vi var vidare till steg 3. Tyvärr så räckte vi inte till i denna match de var lite för bra. De hade tunga spelare som samtliga var duktiga på att ta läget och avsluta. Trots förlust med 30-16 så ska alla ha beröm för att vi spelade hela matchen och fick till spelet bättre och bättre ju längre matchen led. Vi skapade många fina lägen genom kollektivt spel men vi lyckades inte sätta dit dem. Matchens lirare blev Hampus Lindberg som visade härlig inställning och var bestämd när han fick läge att avsluta. Extra plus i denna match förtjänar Ped Nilsson som kom in i andra halvlek och spelade mitt 6:a och kontrade på ett bra sätt.